13 april 2024 Welkom bij Breien en Haken at Home!
Gratis Haakpatroon Bohemian Onderzetters

Bijpassende Bohemian Onderzetters

Wanneer je de Bohemian placemats hebt gehaakt hou je wat Scheepjes Cahlista garen over. Wij konden er nog drie bijpassende onderzetters in de weefsteek van maken. Hieronder het gratis patroon!

Deze set ziet er zelfs opgevouwen nog heel erg mooi uit op tafel, en is ook een hele leuke cadeautip die altijd in de smaak zal vallen!

Benodigdheden

Voor 3 onderzetters van 10×10 cm

Afkortingen

l. = losse(n)
v. = vaste(n)
* = herhaal wat tussen sterretjes staat

Beschrijving

De onderzetters worden 10 x 10cm. Wordt jouw onderzetter kleiner (of groter) gebruik dan een grotere (of kleinere) haaknaald.

We haken heen en weer, niet in het rond. Aan het eind van elke toer wordt 1 keerlosse gehaakt.

Haak met haaknaald 5 20 lossen, haak deze niet te vast. Heb je de neiging de opzetlossen te strak te haken? Gebruik dan een halve maat grotere haaknaald.

Toer 1: 1 v. in de 2e l. vanaf de naald, *1 l, 1 l. overslaan, 1 v.* herhaal tot einde toer, haak 1 keerlosse en keer het werk
Toer 2: sla de eerste v. over, haak 1 v. in de eerstvolgende losse van de vorige toer, *1 l., 1 v. in de eerstvolgende losse uit de vorige toer*, herhaal tot einde toer, Haak de laatste vaste in het lusje van je keerlosse. (zie foto’s hieronder). het lusje dat ontstaat gebruiken we later om de draadjes in te knopen. Haak 1 keerlosse en keer het werk.

Herhaal deze toer tot je onderzetter vierkant is. Hecht de draad af en werk deze netjes weg, net als de opzetdraad.

Naai een leuk labeltjes op je onderzetter en hij is helemaal af!

Veel haakplezier! Stuur je een foto in van je eindresultaat?