20 mei 2024 Welkom bij Breien en Haken at Home!

Gehaakte Vierkante Onderzetters

Deze keer een patroon voor het maken van mooie onderzetters voor op je (salon)tafel. De onderzetters zijn gehaakt in de golfjes steek. Het is vrij eenvoudig deze onderzetters zelf te maken dus ook prima geschikt voor de beginner.

Benodigdheden

1 bolletje Scheepjes Cahlista 110 (Jet Black)
1 bolletje Scheepjes Cahlista 105 (Bridal White)
1 haaknaald 4,5mm
optioneel: 6 handmade labeltjes

Werkwijze voor 1 onderzetter

Haak een lossenketting van 23 lossen

Toer 1: Haak 2 stokjes in de 3e losse vanaf de haaknaald *sla 2 lossen over 1 vaste in de volgende losse en twee stokjes in de volgende losse* Eindig de toer met 1 vaste in de een na laatste losse en 2 stokjes in de laatste losse.

Toer 2: Haak 2 keerlossen en draai je werk om. Haak nu 2 stokjes in de eerste vaste vanaf de naald (het laatste stokje van de vorige toer). *haak 1 vaste en 2 stokjes in de vaste van de vorige toer*, de vaste tussen de stokjes in(zie foto’s) herhaal alles tussen de * eindig met een vaste in de 2e losse van het laatste stokje.

Herhaal toer 2 elke toer totdat je een mooi vierkantje hebt. Knip vervolgens de draad af en werk deze, net als de opzetdraad, netjes weg.

Je kunt altijd nog een leuk labeltje op het onderzettertje naaien om het helemaal af te maken.

Haak zo drie zwarte en drie witte onderzetters.

Doe er een mooie draadje om en je hebt het perfecte cadeau! Zwart/wit past immers in elk interieur én iedereen kan wel een paar (extra) onderzetters gebruiken!

Veel haakplezier!!

3 reacties op “Gehaakte Vierkante Onderzetters

  1. Hallo
    ik wil graag iets doen voor de mensen in verzorgingshuizen. hart onder de riem steken. we starten in almere een verzamelpunt voor gehaakte spulletjes die we weggeven. mag ik dit patroon delen en deze gebruiken voor onze actie?

    1. In toer 2 staat, begin met 2 stokjes in de laatste vaste toer van 1, maar dat is een stokje, tussen haakjes staat het wel goed. Een leuk en makkelijk patroontje. Gr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.