Voor het eerst een mandala gehaakt

Ik heb in mijn werkkamer boven een deur, een saaie deur naar het platte dak. Vorige week kreeg ik het idee om een mooie mandala te haken voor op de deur. Ik had alleen nog nooit een mandala gehaakt dus eerst op zoek gegaan naar een patroon.

Ik wilde een mandala van 60cm doorsnee. Op Etsy vond ik een mooi patroon van LK Creativeness, de Felice Mandala. Ik koos Hobbi Cotton King Cone garen en gebruikte haaknaald 2,2mm.

Na een paar dagen ’s middags een paar toertjes doen was hij gisteren zo goed als af. Alleen ik kwam zeker 10cm tekort! Ik baalde als een stekker natuurlijk.

Ik nam me voor maandag een nieuwe ring te kopen die wat kleiner was.

Ik postte vrijdagavond mijn mislukking op Facebook in een haakgroep en al snel bleek dat ik het prima gehaakt had en dat ik het echt op moest spannen, dat het dan goed kwam. Ik kreeg de tip om tie wraps te gebruiken en langzaam aan steeds strakker te trekken.

Die tip was goud waard want het is gelukt! Haakwerk beetje natgespoten, tie wraps erin en spannen. Alles vastgezet, nog wat extra kralen toegevoegd, ring om gehaakt, lus eraan en hij hangt!

Dit was de eerste mandala die ik ooit haakte maar zeker niet de laatste!