Toilet ‘opgeleukt’

Dit weekend heb ik ons toilet een beetje ‘opgeleukt’ met twee geurzakjes met echte lavendel erin en een bijpassend mandje voor een paar gastendoekjes erbij.

Op Facebook en Instagram kwamen veel reacties binnen, bedankt daarvoor!

Hieronder uitleg hoe ik dit setje gemaakt/gehaakt heb en met welke materialen.

Voor de geurzakjes heb ik het schattentasje patroon van CuteDutch gebruikt. Het is een gratis patroon en kun je hier downloaden!

Ik heb wel dunnere katoen en een kleinere haaknaald gebruikt. Voor de zwarte gebruikte ik Black Friday 8/4 katoen kleurnummer 310 van Hobbii en voor het witte geurzakje gebruikte ik Rainbow Cotton 8/4 kleurnummer 02 van Hobbii.

Aan het patroon heb ik wel toer 9 aangepast, in plaats van in de voorste lussen heb ik in de achterste lussen gehaakt. Zo krijg je een leuk bodempje in je zakje. Hiervoor pas je toer 8 en 9 als volgt aan:

Toer 8: zoals het patroon maar eindig met een halve vaste
Toer 9: 1 losse A.L. haak 1v in elke v en eindig weer met een halve vaste in de eerste vaste.

Geurzakjes lavendel zwart wit gehaakt

De geurzakjes heb ik afgewerkt met houten kraaltjes en een houten knoopje. De zakjes heb ik gevuld met echte gedroogde lavendel van YouWish.

Voor de mand gebruikte ik het gratis patroon van de kleine hangmandjes van Hobbii. Voor het witte gedeelte gebruikte ik Hobbii Ribbon kleurnummer 02 en 07 voor het zwart.

Ook hier paste ik een paar kleine dingetjes aan. Omdat ik graag gastendoekjes opgerold in het mandje wilde neerzetten moest het mandje net ietsje hoger zijn dan het origineel. Daarom heb ik bij de zijkanten in plaats van 5 keer toer 2 en 3 herhaald, het 6 keer herhaald.

Mandje gehaakt zwart/wit

Ook bij de gevouwen rand heb ik 2 toeren extra gehaakt. Het ophanglusje heb ik weggelaten omdat ik het mandje niet wil ophangen. Het mandje heb ik afgewerkt met een namaak lederen labeltje dat ik via AliExpress gekocht heb.

Veel haakplezier!!!!